Cursos anteriors | Curs 2020/21

Oportunitats i accions. Innovació social des de les escoles de disseny

Dimarts 8 de juny, de 17:00 a 19:00. Online: https://youtu.be/aJPbEXKxT0A

La xarxa EDIVI (Educació per al disseny per viure, xarxa de centres d’ensenyament superior de disseny per a la innovació social i la sostenibilitat), ens proposa un debat virtual sobre les noves oportunitats que com a societat es presenten arran de la pandèmia.

Des de les escoles de disseny sorgeixen projectes que a partir la situació adversa viscuda en l’últim any, plantegen i visualitzar noves oportunitats de disseny que rebutgen retornar una “nova normalitat” com la d’abans i plantegen noves oportunitats per construir conjuntament una societat postcovid més sostenible, inclusiva i resilient.,

La sessió virtual comptarà amb la presentació de Mercè Rua (Holon) i la participació de parelles d’alumnat i professorat de cadascun dels centres educatius que formen part d’EDIVI per compartir les seves experiències.

L'activitat forma part de la programació de la BDW'21

Projecte d’ESDAP CATALUNYA

Com serà el turisme que vindrà? estratègies per a una experiència innovadora

Aquesta proposta s'ha treballat des de l'assignatura Projectes interdiciplinaris de tercer curs. El repte era crear mecanismes per a impulsar el turisme de proximitat, tant en la situació actual de pandèmia com en el futur post-COVID. Es tracta de crear una experiència alternativa a les propostes turístiques estàndards. Cada equip ha treballat conjuntament amb alguna associació, entitat o col·lectiu, que forma part de la cultura local contemporània, la conservació i protecció del medi ambient o bé la innovació social.

S'ha seleccionat la proposta Cats & Crafts. Construint, creant i reciclant, que serà presetnada per la Júlia Lagunas (alumna) i la Laura Aragon (professora).

3 juny 2021 | ESDAP Catalunya, Transversal