Cursos anteriores | Curs 2020/21

Disseny per a la inclusió. El procés com a resultat

22 de juny a les 17h. Museu del Disseny de Barcelona

Disseny per a la inclusió, un projecte d’aprenentatge i cocreació a través del disseny

El projecte ‘Disseny per a la inclusió. El procés com a resultat’ arriba aquest mes de juny a la seva fase final. Després de quatre mesos de treball conjunt entre l’alumnat d’estudis superiors de disseny i persones de diferents col·lectius en situació de vulnerabilitat, es podran veure els resultats.

Es podran veure els resultats del procés de creació conjunt entre els usuaris del TEB Sant Andreu i estudiants de disseny gràfic, interiors, moda i producte de l’ESDAP Catalunya del Campus Llotja. Posant èmfasi en el procés de codisseny, el grup ha treballat en dos projectes tutoritzats per Noemí Clavería i Montse Noguera, professores d’ESDAP Campus Llotja. Els resultats es podran veure en una dinàmica participativa al barri el pròxim 2 de juny i en un joc de taula a la seu de TEB Sant Andreu.

Els resultats finals dels projectes del grup format per l’Associació Intress (CRAE) i alumnes d’ESDAP Campus Deià que, acompanyats per Anaïs Esmerado i l’arquitecta i professora d’ESDAP Amaya Martínez, han elaborat propostes de millora del seu entorn, es podran veure en una peça documental a la web del projecte i del Museu del Disseny que recollirà el procés i les experiències de tots els col·lectius i alumnat de les escoles que han participat del procés.

Disseny per a la inclusió’ és un projecte coorganitzat pel Museu del Disseny de Barcelona i l’Associació Ojalá Projects. Amb l’objectiu de promoure el disseny com a eina de transformació social, la iniciativa ha posat l’accent en tot el procés d’aprenentatge mutu i en el reconeixement de les capacitats diverses de tots els participants en el treball cocreatiu. Aquesta primera edició s’ha centrat en dos àmbits del disseny: la moda i el disseny gràfic. Un total de 70 alumnes i 7 escoles de Disseny Superior de Barcelona han participat en el projecte, que ha comptat amb tallers, sessions formatives i visites a les exposicions del Museu del Disseny.

+ informació
https://dissenyxinclusio.com/
http://www.esdap.cat/p/1/1853/0/Disseny-x-inclusi%C3%B3


3 Junio 2021 | ESDAP Catalunya, Transversal

Galería